De weg naar gezondheid, innerlijke vrede en levensvreugde.

 

 

 

 
 

Spagyriek

Paracelsus (1493-1541) is de grondlegger van de Spagyriek. Hij was een arts en alchemist die voornamelijk gebruik maakte van kruiden. Hij gebruikte zijn alchemistische kennis om alle krachten die in planten zijn opgeslagen los te maken. Hij ontwikkelde op een speciale manier geneesmiddelen uit planten. De tak uit de alchemie die zich bezig houdt met het ontwikkelen van middelen voor de gezondheidszorg noemt men Spagyriek.
Door middel van Spagyische middelen is het mogelijk om met natuurlijke krachten blokkades, tekorten en andere ziekmakende factoren op te heffen en het ziekteproces bij mens en dier te transformeren. Men maakt hierbij een onderscheid tussen een spiritueel, geestelijk en materieel niveau. De Spagyrische essences werken op alle drie de niveau’s.
Het proces van de spagyrische bereiding heeft alles te maken met uit elkaar halen en weer samenvoegen. De plant wordt eerst versnipperd en gedurende 42 dagen onderworpen aan een proces van fermentatie of rotting. Dit proces wordt met water en gist op gang gebracht. Er ontstaat alcohol. Na dit proces wordt het resultaat aan waterdampdistillatie onderworpen. De alcohol, etherische oliŽn, water en andere vluchtige bestanddelen en de, wat betreft gewicht, lichte moleculen van de plant komen in het distillaat. Anders gezegd, de geest en ziel van de plant bevinden zich in het distillaat. Door het distillatieproces op het juiste moment te stoppen, blijven de zwaarste verbindingen achter in het residu (de zwaarste verbindingen zijn soms giftig voor de mens). Via de lichtere moleculen komt de informatie van het stoffelijke deel van de plant wel over in het distillaat.
Het residu dat achterblijft na distillatie wordt gedroogd en vervolgens bij 400 graden 3x gecalcineerd of verast. Op deze wijze verbranden de giftige koolstofverbindingen en blijven de mineralen en zouten, de sporenelementen over. De as wordt vervolgens bij het distillaat gevoegd. De oplosbare zouten en sporenelementen worden opgenoen in het distillaat en zo wordt de eenheid weer tot stand gebracht. Het geheel wordt een eenheid door rijping in 21 dagen. Daarna wordt het gefilterd en wordt er alcohol toegevoegd zodat er een essence ontstaat met een alcoholpercentage van 20.
(Informatie: Spagyriek Phylak volgens Dr. Zimpel, Phylak Sachsen Nederland, Februari 2008)

terug

spagyriek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Dans alsof er niemand naar je kijkt.
Zing alsof niemand je kan horen.
Heb lief alsof je nooit gewond bent geweest.
Werk alsof je het geld niet nodig hebt.
Leef alsof de hemel op aarde is."

Rumi